Vůně a chuť dálek u vás doma

španělské potraviny

Každému z nás současná pandemie koronaviru změnila plány. Děti jsou doma, máme omezené vycházení a vycestovat letecky je zatím nemožné. Jste milovníci cestování a stýská se vám po vašich oblíbených destinacích? Milujete vůně a chutě pokrmů našich jižanských sousedů? 

Itálie a Španělsko jsou nejzasaženějšími místy Evropy, co se týče počtu nakažených koronavirem, Bude trvat hodně dlouho, než si dáme opravdovou místní pizzu či paellu, nebo sangrii v její domovské lokalitě. 

Můžete si ale vytvořit španělskou atmosféru u vás doma, bez rizika nákazy koronavirem. Kvalitní španělské potraviny seženete naprosto bez problémů i u nás v České republice. S pomocí prvotřídních surovin si tak můžete zkusit uvařit paellu, ensimadas, gaspacho či tortilly u vás doma. Sice nic nenahradí churros s výbornou španělskou kávou na terase hotelového komplexu s výhledem na moře, ale díky typickým vůním a chutím španělských pokrmů budete milovanému Španělsku zase o kousek blíže. 

Pro nekonečně dlouhé večery

Španělé dávají přednost večeřím v rodinném kruhu. Jídla, ať již s láskou uvařená, či poctivě objednaná z restaurace, slouží jako stmelovací prvek pro rodinné setkání. Vypněte televizi, která nás děsí čísly nakažených, zkuste si uvařit večeři ve španělském stylu. Sedněte si s rodinou a povídejte si. Využijte tento nelehký čas, abyste si byli jako rodina blíže. Pokud nejste zvyklý na teplé večeře, vyrobte si tapas, to zvládne jistě každý začínající kuchař.

K tapas nesmí k podkreslení atmosféry hezkého večera chybět celosvětově nejoblíbenější španělská vína. S nezaměnitelnou vůní španělských potravin a lahodnou chutí španělských vín, se přenesete o pár tisíc kilometrů dál. Zasněte se a ochutnejte víno, které kloubí vůně, chutě a temperament španělských obyvatel s historií. 

Věděli jste, že první vinice ve Španělsku zakládali už Římané? Takže na zdraví! Nás všech…

Fotogalerie

Příspěvek byl publikován v rubrice Destinace, Tipy se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky. Publikováno | Autor: Lucie Konečná

Komentáře nejsou povoleny.