Přeneste kousek Španělska k vám domů

Španělské potraviny

Španělsko patří k nejvíce zdecimovaným zemím pandemií koronaviru v Evropě, hůře z cestovatelsky oblíbených letních destinací už je jen Itálie. V době protikoronavirových opatření se španělské pláže a přilehlá letoviska staly liduprázdnými. Jako by se tu zastavil čas.

Pokud je Španělsko vaší srdcovou záležitostí a letos se ho budete bát navštívit, či vám už chybí chuť a vůně paelly, lahodných oliv a vín, ve kterých se zrcadlí zapadající slunce, můžete si kousek Španělska přenést k vám domů. Španělské potraviny a unikátní celosvětově nejoblíbenější vína lehce seženete prostřednictvím internetu. 

Češi jsou především národem pivařů, ale pomalu se učíme ocenit kvalitní vína. Víte však jaké potraviny s vínem kombinovat? K jaké večeři se hodí lehké bílé, nebo čím naopak podpořit chuť červeného vína? I mnozí pracovníci v pohostinství dodnes neznají etiketu stolování.

Bílá vína se hodí k lehkým pokrmům. Například Chardonnay k rybám a lehkým salátům, Sauvignon se rád uvidí v kombinaci s jarní zeleninou a kozím sýrem. Thajská a indická strava se nejlépe hodí k unikátnímu exoticky vonícímu Gewürztramineru.

Červená vína jako je Cabernet a Merlot se hodí k jehněčímu, Italská vína plná hravosti skvěle doplní hovězí maso, těstoviny a lanýže. Francouzská vína se hodí k červenému masu, kořeněným omáčkám, nebo i ke grilovací párty, pokud si dopřáváte kvalitní bifteky. Španělská vína, jejichž představitelem je například velmi oblíbené Gran Reserva se hodí k dušeným pokrmům, zvěřině a velmi aromatickým ovčím sýrům. 

Nejen španělská vína, suroviny na přípravu místních specialit, ale i ty nejkvalitnější španělské olivy zakoupíte na stránce: https://www.bassta.cz/olivy/.

Doufejme, že panika kolem koronaviru rychle upadne a svět se vrátí do normálu co nejdříve. Abychom mohli co nejdříve popíjet španělské víno v nějakém z prosluněných letovisek.

Fotogalerie

Příspěvek byl publikován v rubrice Tipy se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky. Publikováno | Autor: Lucie Konečná

Komentáře nejsou povoleny.